Växtsortiment

Utplanteringsväxter

Utplanteringsväxter dvs vår-, sommar- och höstblommor varier förstås över säsong och vi får hem nya växter i stort sett varje vecka. Precis som med allt annat så går det att säga till om det är någon speciell växt man söker så försöker vi ordna det.


Perenner (fleråriga örtartade växter)

Sortimentet med perenner växlar under säsongen och det fylls på nästan varje vecka med nya sorter. Vi brukar ha ca 150 olika sorter och i det ingår perenner, prydnadsgräs, örter/kryddor och ormbunkar.


Träd och buskar (lignoser)

Vi har ett mindre sortiment av träd och buskar som varierar med utbud hos odlare men det går alltid att beställa om det är något specielt man önskar, så gör vi vad vi kan för att få fram önskat träd eller buske.


Frukt och bär

Vi har också ett mindre sortiment av frukt och bär. Intresset för odling av frukt och bär ökar och vi försöker utveckla sortimentet med mer udda sorter men även detta går at få på beställning.Fröer

Vi säljer ett litet urval av fröer från Impecta och Lord Nelson. Sorimenten är givna från leverantören och vi får det som är aktuellt för året.


Lökar och knölar

Nu är det dags för dahliaknölar. Våra dahlior komer från Nelson Garden och sorterna är utvalda av oss på Lilla Wextverk. Vi är förtjusta i dinnerplate-dahlior. Finns även ett par liljor och ranunklar. Till hösten fyller vi på med höstlökar/knölar.


Potatis

I år har vi valt att ta hem 6 sorters utsäde för potatis och vi valde medeltidiga och sena sorter. De sorter vi tog hem är: Venezia (årets potatis), Cherie, Sparrispotatis, Asterix, Blue Bell och Amandine


Grönsaksplantor

Under säsong försöker vi hålla ett sortiment av grönsaksplantor. Mestadels tomater, chili och gurka.


Krukväxter

Krukväxter väljer vi efter säsong och vi har mycket gröna växter eftersom de trivs bäst i våra lokaler som har ett lite speciellt klimat.

© 2018 Lilla Wextverk

e-post: info@wextverk.se

Telefon: 0240-844 44