OM SOLVEIG ÅKERHIELM

Trädgårdshandel i unik och inspirerande kulturmiljö i södra Dalarna!

Öppet

Måndag-fredag 11-18

Lördag-söndag 11-15

"Trädgård ska vara lust och glädje, inte olust och en börda."

Solveig

Om mig

Jag är utbildad landskapsingenjör vid Sveriges Lantbruksuniversitet och har arbetat inom offentlig förvaltning sedan 2007 där jag innehaft chefsbefattningar inom olika nivåer. Både inom drift och underhåll samt samhällsplanering. Efter drygt 8 givande, inspirerande och utvecklande år inom offentlig förvaltning var det dags att anta nya utmaningar.

 

Lilla Wextverk

2015 grundade jag min Lilla Wextverk i Norrvik, som är en bifirma till Ingvar Ingrids AB. Lilla Wextverk är en trädgårdshandel med fokus på perenna växter och växter efter säsong.

 

Men det som verkligen driver mig är att inspirera andra. Det är en av anledningarna till att jag tycker om att hålla kurser.

 

Jag känner att jag har lyckats när en deltagare får en aha-upplevelse eller får förnyad energi att genomföra sin trädgårdsdröm. När en går därifrån med verktyg som underlättar och förenklar. Trädgård ska vara lust och glädje, inte olust och en börda.

Erfarenhet

Jag har under mina år inom offentlig förvaltning skaffat mig en bred erfarenhet inom kommunal förvaltning och samhällsbyggnad. Jag har arbetat inom DoU som arbetsledare, grönytestrateg och enhetschef GataPark samt inom mark- och planering som enhetschef.

 

Erfarenheterna inom både DoU och planeringssidan ledde i ett senare skede till rollen som tf. förvaltningschef inom samhällsbyggnad. Tiden inom kommunal verksamhet har givit mig erfarenheter inom både organisationsförändringar och bolagiseringar med allt vad det medför. Arbetet med verksamhetsutveckling och målstyrning har lärt mig att tänka nytt och se problem som utmaningar. Detta har jag nytta av idag som egen företagare.

//Solveig Åkerhielm

© 2018 Lilla Wextverk

e-post: info@wextverk.se

Telefon: 0240-844 44